VÄLKOMMEN TILL KORTHÅRIGA VORSTEH SIDORNA

vorstekollage.jpg

flurline.gif

NÄR & HUR DET BÖRJADE 1977

Den första vorstehn ett strävhår anlände 1977 och hette Beringens Oklahoma hon kom ur en mycket framgångsrik kull både på jakt och utställning. Själv blev hon fullcertad med ett flertal andra pris på prov och SFUCH, tyvärr kom hon aldrig att gå i avel då det visade sig att hon hade HD.
Första Korthåret fick vi på ett impulsköp 1979.
Vår granne Källestedt hade en kull valpar och vi var där och tittade på de sååååå söta valparna. Med oss hem hade vi en osåld hane vid namn Duke, som blev Int&Norduch J och en utav Sveriges vinstrikaste på utställning. Han blev även far till många framgångrika avkommor vilka återfinns i många av de idag verksamma kennlar.

1982 kom vår stamtik Fredmarkens Prillan inköpt från Björn Larsson , Prillan valdes ut i samråd med mycket välkända Erik Wallstöm. Prillan förolyckades i alldeles för ung ålder men hann ha en kull 1985
Vi sparade en tik Väntans Gilla Hon blev INT & NORDUCH och gick i Elitklass på jaktprov.
Vi behöll en tik efter henne vid namn Väntans Charma som blev SUCH, även hon gick i elitklass, idag har vi hennes dotter
f 1994
INT&S&NUCH Väntans Hester (Gissa) med 1 elitklass 1997 behöll vi den bruna tiken Väntans Baronessa (Nessie) som har 2:a på jakt och är fullcertad. Hon är undan Väntans Kruta som är syster till den mycket kända avelshanen UCH Väntans Kula, i K-kullen exporterade vi 2 st tikar till England till Jakt & Utst domaren Ian Sladden med den välkända kenneln Inchamarlo. Nessie är bl.a mor till framgångsrika Väntans Blossa äg Lennart Gullberg Kennel Björnkärret.